“طرحهای جامع و تفصیلی شهری، چارچوبی قانونی برای توسعه و بهرهبرداری از اراضی شهری ارائه میدهند. طرح جامع نقشه کلی و طرح تفصیلی جزئیات کاربریها را مشخص میکنند و هردو توسط کمیسیونهای تخصصی تصویب میشوند.”
طرح جامع شهری:
طرحی است که نیازمندی های عمومی شهر را بیان می کند و نحوه استفاده از اراضی را بصورت مناطق مختلفی از قبیل مسکونی، اداری و تجاری، صنعتی ، تأسیسات عمومی و فضاهای سبز و سایر ملزومات شهری را در قالب یک تصویر کلان برای آتیه شهر پیش بینی می کند . در نقشه های این طرح، محل استقرار کاربری های عمده شهری ( مثل فضاهای سبز، بهداشتی، آموزشی و ...) تراکم های جمعیتی ، حدود و مسیر توسعه شهر در آینده به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و توسط مشاورین ذیصلاح تهیه می شود و به موجب ماده 5 قانون تأسیس شورای عالی معماری و شهرسازی توسط آن شورا به تصویب می رسد . این طرح شاکله اصلی و زیر بنای طرح تفصیلی شهری است .
طرح تفصیلی شهری :
طرح تفصیلی شهری مکمل طرح جامع شهری است . در طرح تفصیلی با هدف همگون کردن و تعادل بخشی به شیوه کاربری های شهری و خدمات در سطح شهر به جزئیاتی پرداخته می شود که در طرح جامع بصورت کلان و کلی تر به آن پراخته شده است . مرجع تصویب این طرح نیز به ماند طرح جامع، کمیسیون ماده 5 قانون تأسیس شورای عالی معماری و شهرسازی است . به موجب ماده 7 قانون تأسیس شورای عالی معماری و شهرسازی، شهرداری ها مکلف به رعایت ضوابط و مقررات مصوب در طرح های تفضیلی شهری هستند و هرگونه تغییر در این طرح صرفاً در صلاحیت مرجع تصویب کننده آن (کمیسیون ماده 5 شورای عالی معماری و شهرسازی) است و شهرداری ها صلاحیتی در این زمینه ندارند .
طراحی شده توسط مماس 360